Culinaire reis naar Marokko

Updated: Apr 11

Het leven blijft me verassen en steeds vaker denk ik: het heeft zo moeten zijn…


Mijn vader kwam minstens 7 jaar geleden met een nieuwe kookboek (wij dachten weer één van de zoveelste) van een nieuwe chef genaamd Ottolenghi. Hij raakte geïnteresseerd in de Libanese keuken en maakte steeds meer recepten van deze chef.


Langzaam maar zeker begon Ottolenghi onze culinaire harten te stelen en nu zijn we fan van hem. Hij is oprecht iemand die mij nog steeds verast met de smaken die hij samen brengt en dat vind ik een ware kunst.


Nu ik twee jaar bezig ben met mijn eigen culinair bedrijfje en zo veel aan het koken ben merk ik aan mezelf dat de keuken van het Midden-Oosten mij blijft trekken door gebruik van zoveel groente, mooie specerijen, unieke combinaties etc. Hoe mooi zou het zijn om naar de plek te gaan waar alle ingrediënten, kleuren, smaken, cultuur en verhalen van recepten tot leven komen?

Caroline belde mij een maand geleden op met de vraag wat ik ervan zou vinden om een culinaire reis naar haar geliefde Marokko te organiseren. Dan denk je toch: dit kan geen toeval zijn?

Haar liefde voor Marokko en mijn liefde voor de keuken van het